Bach-virágeszenciák mindennapos használatra

2009. március 27. Írta: Cs.Szabó Ildikó

Sokan nem tudják, hogy ezt a lágy és természetes módszert mindennapjainkban is használni tudjuk. Pontosan mikor is alkalmazhatjuk az eszenciákat? A lelki egészség fenntartásában vagy helyreállításában.

Bach-virágeszenciák mindennapos használatra A lelki stressz helyzetek és életkrízisek akut kezelésében. Az akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelésében. Megelőzésben, például ha tudjuk, hogy nehéz dolgoknak nézünk elébe és úgy érezzük szükségünk van lelkierőnk megerősítésére, bátran alkalmazhatjuk a Bach-virágok kivonatait. Ezenkívül pedig a személyiségfejlesztés eszközeként, önmagunk megismerésére és életcélunk, és életfeladatunk megtalálására is alkalmazható ez a nagyszerű módszer.

Néhány példa a Bach-virágok széles felhasználására a teljesség igénye nélkül.

Újszülöttek születési traumáinak lágy kezeléseként. Külsőleg alkalmazva, egy csepp eszencia bőrön át alkalmazva. Például a világtól való félelemre (Bohócvirág), a változás könnyebbé tételére (Diófa), ha a szülés lefolyása nehéz volt (Ernyős madártej) stb…

Kismamáknak terhességük idejére az aggodalmak megszüntetésére, a szüléstől való félelem enyhítésére. A várandósság utolsó hónapjaiban a fáradtság és alvásproblémák kezelésére szoktunk speciális keveréket javasolni.

A gyermekkori panaszok jelentős része általában szintén pszichés panaszokra vezethető vissza.

Egyes becslések szerint a hasfájások és a fejfájások mintegy 80%-a lelki eredetű. A gyermekek érzelmei jóval egyszerűbbek és könnyebben felismerhetőek, mint a felnőtteké és gyorsabban reagálnak a kezelésre. Az eszenciákkal jól enyhíthetők a félelem, az éjszakai bepisilés, az iskolai beilleszkedési és tanulási problémák, a fájdalmak jelentős része, az allergiás panaszok, a hiperaktivitás, a túlzott agresszivitás és még számos gyermekkori probléma.

Állatoknál is remekül használható, mivel állataink is érzelmi mintákkal, sajátos jellemvonásokkal rendelkeznek, amelyek nem működnek mindig harmonikusan. A gyerekekhez hasonlóan azonban ők is kitűnően reagálnak a finom szerkezetű energiákra. Ismerek olyan állatorvost, aki már évek óta jó eredménnyel használja a cseppeket kiegészítő kezelésként. Kezeltem már kutyát, macskát sőt lovat is.

Kiegészítő kezelésként számos területen tudjuk alkalmazni a virágeszenciákat.

Méregtelenítő módszerek használata mellett, a Bach virágok segítik a fizikai mérgek távozását és megakadályozhatják a különböző lelki mérgek felgyülemlését. Masszázs alkalmazásakor segíthetik az ellazulást, csökkentik a stresszt, és bizonyos testi görcsök kioldását is támogatják. A kineziológia bizonyos irányzataiban gyakran alkalmaznak virágeszenciákat, segítségükkel a különböző stresszoldás sikeresebbé tehető. Mostanában egyre több kineziológus szakember gyakorolja és tanulja a virágok használatát.

Súlyos betegségek utáni rehabilitáció során nagyon fontos a személy lelki egyensúlyának, önbizalmának és hitének helyreállítása.

Ehhez nagy segítséget nyújthatnak a virágeszenciák, melyekkel gyorsan és hatékonyan lehet segíteni a lábadozónak. A fizikai és szellemi állapot általános romlásával szaporodnak az állapottal összefüggő pszichés panaszok is. Álmatlanság, nyugtalanság, félelmek, feledékenység, múltban élés, ingerlékenység és még sorolhatnám. Ezért e területen szintén jó eredményeket lehet várni a virágeszenciáktól. Álmatlanságra és különböző alvási problémák esetén az „Elsősegélycsepp a jó alvásért” sprayt szoktam ajánlani, hiszen azonnali és gyors segítséget jelent, akárcsak a többi Elsősegély termék.

És végül, de nem utolsó sorban, érdemes növényeinken is kipróbálni az eszenciák áldásos hatásait. Például a huzatot kapott növényeknél az Elsősegély cseppel, tetves növényeknél a Vadalmával próbálkozzunk. Intuicíónkra hallgatva vagy szakirodalmat felhasználva számos cseppet feltudunk használni mindennapjainkban, s mivel semmilyen mellékhatása nincsen, nem lehet túladagolni, bármivel együtt szedhető, semmilyen kockázata nincsen használatuknak.

Kísérletezzenek bátran, hiszen a gyógyírek mindenki számára elérhetőek!

kezdőlap kapcsolat oldaltérkép rss