Kezdőlap » Tudástár
A B C D E F G H I J K L M N O P Q [R] S T U V W X Y Z

Reflexológia

Ősi kínai gyógymód, mely a talpakon és a tenyéren lévő reflexpontok masszírozásával a test különböző részeit serkenti. Fokozza a test öngyógyító képességét, a szervek keringését serkenti. Oldja a feszültséget, kiváló relaxációs hatása van.

Rekreáció

Gyűjtőfogalom, a szervezetünk megújulását jelenti, testi, szellemi, lelki felfrissülés. Különböző wellness terápiák, de otthon végezhető gyakorlatok is alkalmasak a rekreáció létrehozására. Fontos szerepe van a szervezetünk stressz elleni védekezésében, az öngyógyító folyamatok erősítésében.

Relaxációs masszázs

A masszázs közismerten javítja a vérkeringést, rugalmassá teszi az izmokat, és serkenti az izmok és kötőszövetek oxigén ellátását. A masszázs időtartama a vendég igénye szerint alakítható. Általában 20-40 perc között van, de számos vendég hosszabb időt is igénybe vesz relaxációs programja részeként. Kombinálható aromaterápiával is.

Retek

Észak-Kínából származik, ma már számos fajtáját termesztik (hónapos retek, jégcsap retek stb.). Magas kéntartalmú kora tavaszi zöldség. Gyomorpanaszok esetén nem szabad sokat fogyasztani belőle. Remek köhögés ellen és a tisztítja a légutakat. Tartalmaz A-, B- és C-vitaminokat.

Ribizli

Vörös ribizli, fekete ribizli. Korai érésű savanykás ízű bogyós gyümölcs, segíti a láz csillapítását, széklet- ás vízhajtó hatású. Sok A-, B-, C-, D-vitamint tartalmaz.

Rizs

Az egyik legfontosabb növényi táplálékunk, magas szénhidráttartalommal. A szemek színe és alakja alapján számtalan fajta létezik. A barna, hántolatlan rizs a legegészségesebb, magas rost- és B-vitamin tartalmának köszönhetően. Fényezett (hántolt) társai szegényebb tápértékkel rendelkeznek. Az észak-amerikai vadrizs szintén magas B-vitamin- és aminosav tartalommal színesítheti táplálkozásunkat.

kezdőlap kapcsolat oldaltérkép rss