Kezdőlap » Tudástár
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y [Z]

Zeller

Dél-Európából származó gumós zöldségféle, melynek nemcsak a gumóját, hanem a leveleit is fogyaszthatjuk. Magas a szerves nátrium-, az A-, B-, C- vitamin-,az ásványi anyag (kalcium, kálium, vas, foszfor, magnézium) és anyomelem tartalma. Lúgosító hatású, így segíti a sav-bázis egyensúly beállítását. Tisztító, méregtelenítő, jó hatással van a pikkelysömör tüneteire, nyugtatja idegeinket.

Zöld tea

Az eljárásból kimarad a fermentálás, a teafüvet nem teszik ki oxidációnak. Nemcsak frissít, de jótékonyan hat koleszterinszintünkre, tisztítja a vesét, fokozza a zsírégetést, javítja állóképességünket, segíti azegyes daganatos betegségek megelőzését, jótékonyan hat szív- és érrendszerünkre. Ízesítés nélkül a legfinomabb.

Zöldbab

Az indiánoktól eredő zöldségféle hüvelye zöld vagy sárga színű, alacsony energiatartalmú. Magas a folik sav és a B9 vitamin tartalma, B1-, B2-, C-vitaminokat és karotint is tartalmaz. Tisztítja a vért,cukorbetegeknek kiváló, mert kevés szénhidrátot tartalmaz.

Zsír

Az egyik makronutriens, tehát energiát adó tápanyag, glicerinből és zsírsavból áll. Napi szükséglet egészséges felnőttek számára az összes energiának max. 30 %-a.

kezdőlap kapcsolat oldaltérkép rss