A selfness

A selfness fogalmának kialakulása 2002-be nyúlik vissza. Matthias Horx nevéhez fűződik, aki a német Jövőkutató Intézet alapítója. Elsősorban abból az egyre növekvő igényből indult ki, hogy az emberek olyan önfejlesztési formákat kerestek, amelynek önmaguk megismerésén túl társadalmi haszna is lehet. A wellness nyújtotta kikapcsolódás és élvezeti érték mellett egyre hangsúlyosabbá vált annak elsajátítása, hogyan lehetünk képesek a lehető legjobban írányítani életünket.

"Találd meg Önmagad!"

A selfness kialakulása már önmagában is egy fejlődési út harmadik nagy szakaszát jelenti. A fitness és a wellness testi kényeztetése után a selfness a test és a lélek egyensúlyára törekszik. Az önmegvalósítás igénye már egyre több emberben fogalmazódik meg, ezáltal válhatnak kulcsfontosságúvá a selfness szolgáltatások. A fitness és a wellness az egészséges táplálkozásra, a káros szenvedélyek kerülésére, a rendszeres testmozgásra helyezi a hangsúlyt, viszont a selfness által válhatunk testileg és lelkileg is egyaránt kiegyensúlyozottá.

Szállodai selfness

A wellness mára egy önálló "termékké" fejlődött, amely sikeresen segít kiszakadni a stresszes hétköznapokból, az üzleti élet rabságából, azonban mindez csupán testi jóérzést jelent, a lelki feltöltődést nem segíti elő. Csapatépítő tréningeken megoldásokat kapunk a munkahelyi problémákhoz, de személyiségünk igazán mély megismerését, fejlesztését kizárólag a selfness egyénre szabottságával érhetjük el.

Wellnesstől a selfnessig

A szállodák személyre szóló wellness ajánlatai a vendég kényeztetését, kiszolgálását jelentik, de egyre többen szeretnének aktívan részt venni a hotel nyújtotta programokban, amelyek már nem csak testük szépülését várják el, hanem mindinkább szeretnék megismerni személyiségüket. Az utóbbi években már hazánkban is találkozhatunk olyan szállodákkal, amelyek felismerték az újonnan kialakuló igényeket, és ennek megfelelően egészítették ki szolgáltatásaik körét. A meglévő wellness részleget különböző terápiás és önismereti programokkal bővítették, többek között a természetgyógyászat, kineziológia, alternatív gyógymódok szakembereit alkalmazták.
  • www.selfnessnapok.hu

kezdőlap kapcsolat oldaltérkép rss