Kezdőlap » Tudástár
A B C D E F G H I J K [L] M N O P Q R S T U V W X Y Z

La-Stone masszázs

Az amerikai indiánok által kifejlesztett masszázsmódszer. Lényege, hogy forró és hideg köveket a test különböző pontjaira helyeznek. Az 50 C fok körüli hőmérsékletre hevített kövekből van több, a jéghidegekből kevesebb. Ezekkel a test energiaközpontjait stimulálják. Ezáltal serkentik a vérkeringést és az anyagcserét. A masszázst ezekkel a kövekkel és intenzív masszázsfogásokkal, illóolajokkal végzik.

Lábreflexzóna-masszázs

A reflexzóna-masszázs elve, hogy a lábfejen és főként a talpon elhelyezkedő akupreszúra-pontokon keresztül stimulálhatóak és pozitívan befolyásolhatóak az ezekkel összeköttetésben álló szervek és testtájak. Főképpen a lábfejen található, nyomásra érzékeny pontok árulkodnak szervi rendellenességekről. A reflexzónamasszázs elsősorban a test öngyógyító erejét szolgáltatott aktiválni, de emellett lazító és élénkítő hatása is van.

Lávaköves masszázs

Az Arizonában kifejlesztett masszázsos kezelés alapját a kb. 50 fokra felhevített sima, kerekre csiszolt lávakövek képezik, amelyekből 40-et a test különböző energiaközpontjain helyeznek el. A forró kövek mellett néhány jéghidegre hűtött márványkő is bevetésre kerül. A meleg-hideg inger által kiváltott stimuláció hasonlóképpen működik, mint a Kneipp-kezelés esetén. A La-Stone-kezelés izomlazító hatással jár, amelyet tovább fokoznak az intenzív masszázsfogások. A tulajdonképpeni masszázs, amelyet különböző nagyságú kövekkel végeznek, csak gondos előkészületek megtétele után kezdődik. A jó közérzetről az előzőekben a test felületén bőségesen elosztott illatos olajok, valamint a gyengéd zene gondoskodik. A felhevített kövek alkalmazása az elfáradt izmok kezelésére korántsem új keletű dolog. A kínaiak már Krisztus előtt 2000-ben alkalmaztak hasonló eljárásokat.

Lisztérzékenység

A lisztérzékenység - más néven cölikália - egész életen át tartó intoleranciát jelent, amit a búza-, árpa-, tönköly- durum- és a rozslisztben található glutén (más néven sikér) okoz. Leggyakrabban már kisbaba korban kialakul.

kezdőlap kapcsolat oldaltérkép rss